1e Repair Cafe Maarn Maarsbergen

Eerste Repair Cafe Maarn Maarsbergen uitstekend geslaagd 

Eerste Repair Cafe Maarn Maarsbergen als pilot uitstekend geslaagd                             

Zaterdag 20 januari ging in de Ontmoetingskapel de allereerste Repair Cafe (RC) Maarn Maarsbergen van start. Zoals u (hopelijk) weet: Repair Cafe is een landelijk project waar handige vrijwilligers uitéénlopende spullen zoals elektrische apparaten en kleding van particulieren helpen repareren om onnodig weggooien te voorkomen. Op non profit basis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht.

De diaconie PKN (Protestantse Kerk Nederland) Maarn Maarsbergen ondersteunt dit initiatief van harte omdat het naast de duurzaamheidsgedachte ook een belangrijke sociale functie heeft van ontmoeting. Dat hebben RC elders al volop bewezen. En gisteren ook voor het eerst in Maarn/Maarsbergen.

Hoofddoel van deze eerste RC (zg pilot) was vooral om elkaar als vrijwilliger goed te leren kennen, hoe zaken organisatorisch in te richten en te inventariseren wat er in de toekomst in Maarn nodig is. In die opzet zijn we meer dan uitstekend geslaagd. Er was een rustige maar constante toeloop van mensen, mooi verspreid over de ochtend die (bijna) altijd goed geholpen konden worden. De ontmoeting vond plaats bij de leestafel waar onder het genot van een kopje koffie of thee de reparaties werden afgewacht.

Gesterkt door de opgedane kennis en ervaring gaan de organisatoren verder aan de slag. Er zal dan meer promotie gemaakt worden, zowel in de pers (offline) als via social media (online) en hopelijk ook middels het good-old principe van mond op mond reclame.

Noteert u dus maar vast en zegt het voort: elke derde zaterdag van de maand tussen 09.30 – 12.00 in de ontmoetingskapel. We hopen u “een” keer te mogen ontmoeten. Wilt u meer weten: mail uw vraag naar info@repaircafemaarnmaarsbergen.nl en/of kijk op www.repaircafemaarnmaarsbergen.nl

1 antwoord
 1. Hans Muller
  Hans Muller zegt:

  Afgelopen zaterdag heb ik een kijkje genomen tijdens het eerste RepairCafé; prima initiatief, het voorziet zeker in een behoefte!
  Ikzelf ben een tikje te oud om actief mee te doen, maar mogelijk voor de ‘reparateurs’ is het handig te weten dat ik over een goed voorziene werkplaats beschik; zo heb ik bijvoorbeeld tappen en snijplaten voor courante metrische draden maar ook de meer exotische zoals WW, BSF, UNF, CEI om een paar te noemen. Voordeel is dat ik tegenover de Kapel woon, op nummer (bekend bij redactie) . Dus als er iets nodig is, kom langs of bel even (bekend bij redactie) !
  Vriendelijke groet,
  Hans Muller

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.